Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders in de media
Artikel vergroot door erop te klikken.
27-07-2019 Trouw
Prachtig verhaal van Johan Nebbeling onder de rubriek Reizen over Het Mooiste Nederland Zuid-Holland
28-08-2018 Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

25-08-2018 Omroep Capelle in de ochtenduitzending van 11.30 uur
24-08-2018 Gouds Dagblad

23-08-2018 Omroep Zuidplas in de uitzending van 10.30-11 uur
21-082018 IJssel en Lekstreek Krimpen

17-08-2018 Omroep Capelle 10.30 in de uitzending

09-08-2018 Aankondiging Armada
30-06-2018 AD Rotterdam Oost Belevingsvaartocht
Journalist Peter Schilthuizen voer mee en maakte een mooi verslag over de Belevingsvaartocht van 29-06-2018 voor AD Rotterdam Oost. De bureauredactie zette er jammergenoeg een fotobijschrift bij dat niet klopt. De initiatiefnemer van de stichting is immers Regio Midden-Holland. De stichting is ontstaan na een overleg van kwartiermakers bestaande uit stakeholders, waarvan de meesten leden van de stichting zijn geworden en de twee mannen op de foto projectleiders: Rob Stolk, links, en Wim Knol tevens schipper van de Onthaestingh, rechts.
Juni 2018 Nieuwsbrief Regio Midden Holland
Hollandsche IJssel Altijd Anders
In 2015 nam het Bestuurlijk Overleg Natuur, Water en Recreatie van Regio Midden-Holland het initiatief om de kansen voor versterking van de vrijetijdseconomie van waterrecreatie op en erfgoed langs de Hollandsche IJssel te verkennen. Dit leidde tot een
inspiratiebijeenkomst in het voorjaar van 2016, waarin bleek dat er onder de vele deelnemers veel enthousiasme was om dit op te pakken. In die bijeenkomst werd ook duidelijk dat de focus gelegd zou moeten worden op de gehele Hollandsche IJssel, dus van IJsselstein tot aan de stormvloedkering bij Capelle aan den IJssel. Alle 8 aanliggende gemeenten zijn aangehaakt, evenals de provincies Zuid-Holland en Utrecht en ook de drie waterschappen vanwege meekoppelkansen bij bijvoorbeeld dijksversterkingstrajecten.
In de zomer van 2016 werd opdracht verstrekt aan de combinatie Waterrecreatie Nederland en ErfgoedWerf om een digitale kansenkaart en onderbouwing daarvan te ontwikkelen. Via een viertal deelgebiedsbijeenkomsten werden ideeën en kansen opgehaald, naast wat al aan potentie aanwezig is. Dat is verwerkt in een gelaagde Kansenkaart Hollandsche IJssel , die eind 2016opgeleverd en gepresenteerd werd.
Vervolgens is gezocht naar de meest kansrijke optie om de vele kansen naar uitvoering te brengen. Dat bleek een vorm van maatschappelijke participatie te worden. Het leidde eind 2017 tot een kwartiermakersteam van enthousiastelingen, die recent de Stichting Hollandsche IJssel hebben opgericht, huisstijl en logo hebben ontwikkeld, bestuursportefeuilles vanuit centrale thema’s hebben verdeeld en potentiële uitvoerende partijen aan zich hebben verbonden. Gebiedspromotie krijgt een centrale positie in de doelstelling van de stichting.
De 5 thema’s zijn:
• Stadjes uit de Gouden Eeuw
• Hoge zeedijken boven laag polderland
• Open weidelandschappen
• Stroomgebied van Goudse kaas
• Veilige oost-west verbinding voorwatersporters
In een parallel traject wordt vanuit gezamenlijke overheden gewerkt aan de beschikbaarstelling van proces- en projectmiddelen, die provincie Zuid-Holland beschikbaar zal gaan stellen via de gebiedsgerichte aanpak in landelijke gebieden. De nieuwe stichting zal daar bij de uitvoering van hun plannen zeker van kunnen profiteren. Het zal een vliegende start voor versterken van de vrijetijdseconomie beter mogelijk maken. Naast de formele oprichting van de stichting heeft het bestuur ook een werkplan voor 2018 -2019 ingediend, met daarbij een begroting.
Passend binnen de ontwikkelingen rond het programma Natuur, Water en Recreatie, is de Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders uitgenodigd als icoonproject deel te nemen aan het Iconenversnellingsoverleg. Daarin komen de directeuren / eigenaren / projecttrekkers van icoonprojecten een vijftal keren per jaar bijeen onder voorzitterschap van de voorzitter van de Bestuurlijke Tafel. Aan het overleg neemt ook een aantal Groene Hart wethouders deel die zich als duo-bestuurder verbonden hebben aan één of meerdere iconen. Het overleg heeft als doel versnelling aan te brengen in (potentiële) projecten die de vrijetijdseconomie zullen versterken en vormt daarmee een belangrijk gremium van de Bestuurlijke Tafel Vrijetijd, Water en Groen, dat op haar beurt onderdeel van het Convenant Alphen-Gouda-Woerden is.
Maak jouw eigen website met JouwWeb